// you're reading...

Bakgrund

Rom på 100 dagar

Igår skrev jag min sista krönika i lokaltidningen därhemma. Ämnet var bokslut – mest i överförd bemärkelse om böckers slut, men också om årsslutet som sammanfattning och ny början. Idag är det dags för något nytt, eller åtminstone nygammalt: en längre Romvistelse. Klockan fyra i morse klev vi alltså ut i det kalla, snöiga Uppsala, och redan på förmiddagen var vi framme i Rom. Här är mulet och småkyligt, men man småler ändå en smula åt italienarnas tjocka rockar. De skulle bara veta!

Framför mig ligger forskningsuppgifter – arbetet med Rydelius ska intensifieras – och flera månader i Rom. Mycket kommer att bli gjort. Med bloggen hoppas jag vara flitig.

En av dagens rätt få bilder.

En av dagens rätt få bilder.

Just nu känner jag mig mest exalterad. Det är sommarlovets känsla av att allt kan hända och all tid i världen finns till ens förfogande, kombinerad med en aningen vuxnare lust att bita tag i ett ämne och grävlinglikt vägra släppa taget. Dessutom börjar tröttheten göra sig påmind.
Nyss var det 2011 och vi bodde en hel vår i Rom. Snart är det 2015 och dags igen.

Välkomna, mina vänner, till Rom på 100 dagar. Jag hörs snart av igen.

http://www.unt.se/kultur-noje/gott-slut-och-god-borjan-3526703.aspx

Om Carina Burman

Författare. Litteraturforskare. Kritiker. Ofta i Uppsala - nu i Rom.

Läs mer...

webdisart, ltd